een veilig land
Door: Wietz
Blijf op de hoogte en volg Wietske
03 Augustus 2009 | Indonesië, Batavia
hier weer een verhaal vanmij uit het luxe internet cafe haha.
Het gaat hier nog steeds erg goed. zoals ik al schreef zijn donderdag marieke en alfred gekomen om een film te maken. het is ok met hen ontzettend gezellig.
Vrijdag 31 07 hebben we op de school een sport dag georganiseerd. ontzettend leuk. ik stond met gerard op het voetbal veld, om dat spel te begeleiden. helaas werd er al snel bekend dat er blanken op het veld stonden. en in mum van tijd waren er een stuk of 40 kinderen. ik kon helaas het spel niet meer begeleiden want elke keer als ik een stap verzette liep die hele zwerm kids achter me aan. dus ik kon uit veiligheids overwegingen niet het veld meer op. jammer maar helaas. dus heb ik de gtehele ochtend maar 40kids vermaakt. het voetbal veld was overigens wel typisch indonesies. er stond paarden op te graazen er reed steeds een busje over heen. en ook kinderen op hun fiets fietsen gewoon door eht spel heen. langleven indonesie.
vrijdag middag heb ik met de kids scene's gemaakt met behulp van clownerie. deze hebben we vervolgens uit gevoerd. en laten zien aan de rest van het tehuis. echt gekken huis. ze gingen helemaal los. er was van schaamte en verlegenheid neits meer te zien. super leuk. ze hadden tijdens de uitvoering ook van alles er bij bedacht. ze waren ineens zonder dat ik dat wist geschminkt, zer hadden gekke kleding combinaties aan. en de jongens maakten het helemaal bond. die haalden mdden in hun scene ineens een bh en onderbroek uit hun tas. de gehele zaal lach slap van het lachen, ze rolden gewoon over lkaar heen. maar ik keek verschrikt naar sisterpauline, want ja het blijft een katholiek weeshuis. maar ook die kon er om lachen gelukkig. dus ook ik heb me opgelucht ziek gelachen heerlijk.
vrijdag avond zaten wij heerlijk op het balkon toen ineens de honden aan sloegen en er mensen voor het hek stonden te roepen. dus yan (een vand e jongens) naar buiten. wat bleek nou er was en scooter langsgereden en die had broodmet gif over het hek gegooid om de honen te dooden om ze vervolgens mee te nemen en op de markt te verkopen als etenswaar. maar er zaten een paar jongens opde school en die hadden dit zien gebeuren. dus dehonden snel naar binnen. en wij als echte spionnen in het donker op het balkon blijven ziten om te kijken wat er ging gebeuren. steeds reden er scooters heen langzaam voorbij. het was eingelijk best spannend. dorien is nog tot twe uur blijven zitten maar wij gingen op bed. dorien heeft nog een man op het erf gezien. en toen die erachter kwam dat de honden al naar binnen waren is ook hij vetrokken. heel spannende belevenis.
zaterdag was gerard jarig en wij waren met zn allen uitgenodigd om op school te komen eten met ale docenten. super lek. zij allemaal zingen. en we hebben heerlijk (maar wel ontzettend pittig gegeten) ook kwam zaterdag eline met haar familie op bezoek. dit ter grote verassing van iedereen. eline heeft hier 2 jaar geleden 4 maanden gezeten om de kids engels gegeven en een sociaal economisch plan opgesteld dat gebruikt is om het studie fonds van de stichting op te richten. ze heeft hier dus voor lange tijd gezeten. en woont nu in jakarta. en als verassing kwam ze langts. nou iedereen helemaal lyrisch. super leuk!!
zaterdag middag heeft gerard alle kids op een ijsje getrakteerd een super feest. daarna hebben we nog met de kids gezongen. en toen realiseerden de kinderen dat wij ook weeresweg gingen. dit monde uit op een huilbui van beide kanten. don't leaf i miss you alreaddy. i love you i love you. vreselijk om je dan te realiseren dat dit moment er heel snel aan kmt. en dat zowel wij als de kinderen dit alles ontzettend zullen missen. ze klmten zich echt aan ons vast don't go to belanda(nederland) stay in amurang please please. heel emotioneel moment.
zoals ik al eerder beschreef is de elektrischieteit hier niet optimaal. en toen yan ook graag elektrischieteit wou verzorgen voor alfred en marieke gingen het mis. er vloog een vlam uit de stekker doos. yan half gewond. wij schrikken. snel de stroom uit. yan stond te trillen op zn benen hij schrok zich natuurlijk dood. en toen ik even later ook een andere stekker doos uit wou rollen kwam daar ook een grote vonk van af en was ook dat ding stuk. heel gevaarlijk. we zitten n zonder stroom in het tehuis. alleen het bvenste gedeelte heeft licht. wij gelukkig dus wel en ook de meiden hebben licht in de slaapkamers maar verder nergens. ook het opladen van onze cameras en telefoons endergelijke is een beetje een probleem. er zijn nog maar ene paar stop cntacten die eht doen. en dat is erg lastig zo met zn allen. . maar verder is alles dood. hopelijk komt vandaag(maandag) de electrischisienom het t maken we zullen zien
zaterdag avond zijn we naar een kerkdienst geweest die ter ere was van een man die 74 werd.deze man heeft sister pauline toen dertijd geholpen aan tijdelijke huisvesting voor haar en de kids toen ze hier net aan kwam.
mensen met geld vieren verjaardagen hier in de vrm van een mis (kerkdienst) hele mooie mis. ook wij als nederlanders werden speciaal welkom geheten.
na de mis gingen we eten. dus wij zouden al beginnen met opscheppen en stond in de rij voor het buffet. nee nee zei sister pauline ? huh wat is er aan de hand dachten wij, maar wij moesten met de failie in de achter kamer eten. tja speciaale gasten. we worden echt in de watte gelegd door de lokale bevolking. na hteten nog gedanst en gezingen bij deze mensen het was zo gezellig. en ook de kids uit het tehuis gingen helemaal los super cool.
en toen kwam er nog een verassings bezoek. lotte die vorig jaar mee was zat samen met haar vriend op bali voor vakantie. en zij besloten om ven drie dgen naar amurang te vliegen. de kinderen helemaal gek want lotte kwam zo leuk. dus sinds zaterdag avond zitten er nu 9 nederlanders in het tehuis. ja langzaam enmen wij het over.
zondag hebben we een trip gemaakt. na een misselijk makende rit van 2,5 uur door de betgen waren we eindelijk bij een prachtige berg aan gekmen. onderweg hadden we nog even bij de kfc gegeten. eindelijkpatat en burgers heerlijk de berg was super mooi uitzicht enzo. zo prachtig. heerlijk genoten. we zijn nog een beetje mhog geklomen (maar het grootste gedeelte hebben we met de auto om hoog gereden heel fijn.) het was ontzettend mooi. op de berg stond in beelden uitgebeeld de kruizinging van jesus. hoe verder je omhoog liep hoe evrder het verhaal ging heel mooi. na de berg zijn we naar een meer gereden. ook super mooi uitzicht ik heb daar nog een prachtige hoed gekocht. ik o steeds als zo graag zo'n hoed de de mannen op de rijst velden dragen zo'n punt hoed. en iendleijk zag ik ze. ze hingen voor de zier eigenlijk neit te koop maar vooruit ik mocht em kopen. ik ben er super blij mee. en hoop dat ik hem heelhuids terugkan nemen naar nderdland. daarna hebben we nog een beozke gebrahct bij pastor janto. hij was hier in amurnag eerst pastor en heeft ook aan het begin gestaan van het tehuis. heel leuk ontmoeting.
deze week beginnen de workshop weer. we gaan alle maal in kleien gropeje aan de slag om een prachtig bnte avond te kunnen opvoeren aankomende zaterdag. dit wrd weer een gezelidigeweek. ik heb er zin in.
voor nu stop ik bedankt voor de berichtjes. helaas kom ik alweer bijna thuis.ik vind het hier zo mooi en gewelidg.maar de tijd van afscheid nemen komt dicht bij.
xxxxx tot de volgende keer
deze
03 Augustus 2009 - 18:26
Heit:
hoi faam.ja voor jou nadert het afscheid nemen,voor ons nadert een welkom thuis. weer een groot verslag;bedankt.mijn fietsbel is stuk,mischien is er daar een te koop[kadotip]. de mais naast ons bloeit,en het is een mooie bruine deken,van uit huis bekeken.nou dit was het weer, een volgende keer meer .heit -
04 Augustus 2009 - 18:49
Ritsko:
weer in ééééééééén adem uitgelezen. Veel plezier en energie verder. -
06 Augustus 2009 - 10:35
Sandra:
hey lief,ik bin stiekem wol blij dast wer thus komst maar ikfoar dei mei it heel begrieplik wol wat langer dourje! genietsje nog mar flink. dikke tut -
06 Augustus 2009 - 19:34
Pieter:
mooie verhalen suske!
sa te hjeren hest it echt nei dien sin!
Dat is mooi.
groeten (ek fon annet) uit 's hertogenbosch. -
07 Augustus 2009 - 19:43
Evert En Jetty:
Hallo Wietske, het is weer precies als vorig jaar , op het eind van je reis kom ik nog een s met een berichtje.
Ik heb genoten van je verhalen en zo te zien heb je het erg naar je zin. Het gaat nu snel, voor je het weet ben je weer thuis. Geniet nog maar van je laatste week en tot ziens in Ychten.
Groeten Evert en Jetty -
08 Augustus 2009 - 12:25
Jurjan En Jeltje:
Hoi Wiietske,nog niet alles gelezen,maar wou eerst even een berichtje sturen voor je weer thuis bent.Zelf zijn we weer thuis van vakantie en daarna problemen met de pc.Ik hoorde van je mem dat het prima gaat,maar nu komt de tijd van afsheid nemen ook al weer snel aan.Dat lijkt me best moeilijk,maar ja er is een tijd van komen en een tijd van gaan.Een erg leuk huisje heb je,we zijn met je ouders geweest,kwam zo uit Zijn te varen naar Leeuwarden geweest,kon je ma mooi de post even checken.Nou het beste verder en goeie reis terug en dan zien we je wel weer in Fryslan Gr Jurjan en Jeltje -
08 Augustus 2009 - 17:54
Heit:
wietske. nog zoveel nachtjes slapen, en dan; dan is het ook weer mooi geweest en kom je weer bij heit en mem op de polle. er was vandaag weer autocros in bantega, s'morgens heel veel oude autos richting bantega,en s'avonds nog oudere autos terug.[broeder willem was niet de winnaar] morgen is het bij ons zondag,en ik mag melk rijden,mem moet ook werken, dus dat komt mooi uit.pieter en annet hebben hier vannacht geslapen i.v.m de bruiloft van kees boon. dit was het weer wietske, tot een volgende keer. groetjes heit en mem -
08 Augustus 2009 - 22:24
Die Uber Geit:
CHICK! Wat een geweldig verhaal weer. Echt super om te horen dat het daar allemaal goed gaat..weer veel dingen meegemaakt. Wil het allemaal uitgebreid horen als we allebei weer terug thuis zijn. Ik kom wat eerder terug dan gepland, maar dat mail k snel nog ff :-) hvj chick..save trip home!! xxx