we zijn los
Door: Wietz
Blijf op de hoogte en volg Wietske
21 Juli 2008 | Indonesië, Batavia
een week vol workshops zit er op. we hebben ontzettend veel lol gehad met alle kinderen. smorgens hebben we dus op de school workshops gegeven en smiddags in het tehuis. geweldig wat die kidneren bij ons los maken. zulke vrolijke kinderen. we hebben toneelstukjes gemaakt over hun droom beroep. prachtig zo creatief dat deze kinderen zijn. het engels is soms nog wel een probleem vooral de kinderen van hewt tehuis hebben er erg meoite mee deze zijn ook jonger dan de groep van school.
vanmiddag zijn we begonnen met de voorbereiding van de bonteavond. de kinderen mochten vrijdag ze;lf kiezen wat ze wilden doen zingen dansen of drama. ik heb een groep van 16 kids. 11 jongens en 5 meiden. super leuk. ik heb vanmiddag al een scene gemaakt over een beroemd heid die op de markt verschijnd. met bodyguards en al zo grappig de kleinste jongens heb ik gedaan als bodyguard zo leuk zonnebrilletjes op hihi. helaas heb ik eigenlijk neimand in de groep die engels kent dus loop echt tegen een taal bariere aan. erg vervelend maar goed. met handen en voeten kom je heel ver dat heb ik hier wel geleerd. maar de kinderen zijn zo vrolijk omdat de taal dus een probleem is meot ik veel voor doen. nou geloof me dan liggen zelfs de stoere jongens op grond van het lachen zo schattig haha.
vrijdag ochtend zijn we naar de kleuter school gegaan. nou iedereen helemaal hilarisch. ik moest maar even voor de klas nou prima. zo leuk met al die kleine kids van 4 en 5 jaar. ik heb met ze gezongen in het engels en tellen zo leuk. alleen waren er ook nog heel veel moeders en op de een of andere manier dachten die dat ze hun kinderen maar even moesten dwingen om samen met mij voor de klas te tellen zo zielig die ki8nderen warten gewoon bang voor zo'n groot blond gevaarte logisch dat ze neit willen toch? maar goed. het was ontzettend leuk.
dit weekend zijn we bij een nederlands familie hier in de buurt geweest deze mensen zitten hier een half jaar elk jaar op nieuw en een mooi huis dat ze hebben. we hebben lekker brood met kaas gegeten wat heerlijk is na al die rijst. ook hadden zer rookworst en drop zo fijn hihi. we zijn lekker tot rust gekomen in hun zwembad. we hebben ff kunnen oefenen met snorkelen karin was onze juf haha. savonds nog even in een piep klein boodje de zee omgeweest je zag gewoon de blauwe zee strerren eb visjes over de bodem zwemmen dat belooft nog wat voor het snorkelen op bunaken.
ik ben ook al bij de plaatselijke dockter geweest. vanochtend had ik een of andere alergische reactie op iets mijn rug jeukte zo erg dat ik helemaal begon te trillen het was echt neit normaal. dit heb ik nog nooit gehad. dus ik naar de dokter nou die ging mijn bloeddruk meten en met een stethoscoop op me rug luisdteren en toen kreeg ik medeicijen heel apart maar goed. ik zit nu aan de peneciline voor mijn rug haha het gaat hier allemaal zo makkelijk. ze schrijven zo iets uit. maar goed nu maar hopen dat ik het niet weer zo heftig krijg.
morgen gaan we weer workshops geven zo leuk morgen weer nieuwe scenes maken met de vrolijke kids. van al die vrolijkheid krijg uje ook echt kracht om door te gaan al is het nog zo warm. want geloof me dat is het nog steeds.
nou lieve mensen ik stop maar weer. ik hoop dat ik voor dat ik vertrek nog een verhaal kan typen
liefs van nog steeds rijst etende wiets
21 Juli 2008 - 20:30
Jetske Douwtje:
Hey meid
Wat fijn om te horen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt! Daar ben ik echt super blij om!
Doe het maar rustig aan met je penciline kuur en maar hope dat het snel verdwijnt!
Hier verder ook alles oké, lekkr druk aan het werk he! Maar ja wat moet je ook anders met het pokke weer hier! Gelukkig hebben wij straks ook het zonnetje weer eens hier in Friesland, kan niet wachten!
Veel plezier, doe het rustig aan en veel genieten he meid!
Dikke Tuut -
22 Juli 2008 - 17:57
Mem:
nou ik heb even de foto's bekeken, hartstikke mooi zeg...
hebben we even een idee van jou leefwereld op dit moment. alles is oké hier...het schijnt morgen toch echt mooi weer te worden!!!! zijn we ook wel een beetje aan toe, er is de afgelopen dagen veel regen gevallen...
zoals ik al zei, heeft Jurgen zijn rijbewijs; vandaag mocht hij het ophalen en nu rijdt hij heeeeeeeeeel vaak langs met dan weer die en dan weer die in de auto (van eitze)..dit onder luid getoeter...
nou faam oant de oare keer
tút, mem -
25 Juli 2008 - 20:29
Rowen:
haha tante riekje.. ik heb ook in die auto gezeten en bij jullie huis getoeterd whahah..
maar wiets ik dacht dat ik een mailtje had gekregen met dat je site het niet deed ofzo dus ik heb hier nooooit op gezeten:(
nja ik ga nu alles nog lezen
doegg xxxx