Backpacken
Door: Wiets
Blijf op de hoogte en volg Wietske
26 November 2011 | Australië, Atherton
Eenmaal in cairns aan gekomen moest ik een paar uur wachten tot ik opgehaald werd door het hostel. Het was namelijk 4 uur snachts. Ik had in het vliegtuig totaal niet geslapen. Backpacken, is goedkoop reizen, en goedkoop reizen betekend weinig (lees: GEEN) beenruimte in het vliegtuig… tel daar een huilende baby bij op, en dan begrijp je dat ik niet heul lekker zat, en al helemaal niet kon slapen.
Éénmaal in het Hostel aangekomen was ik gek genoeg niet moe, dus ben ik er maar op uit gegaan… beetje cairns bekeken. En jeejtje wat een mooi weer was het.. dik 30 graden mooi zonnetje en blauwe lucht. De luchtvochtigheid viel heel erg mee. Gelukkig!! S’middags toch nog even een dutje gedaan in de Dorm (slaapkamer in een hostel). S’avonds ben ik samen met 2 meisje uit ijsland wezen eten. Via het hostel konden we gratis avond eten krijgen in een kroeg verder op. Toen wij daar aankwamen stond er een lange rij tot aan buiten. Meer backpackers wilden gratis eten dus haha… je levert je bonnetje in, gaat in de rij staan, en bij een speciaal Hostel Meals loket krijg je dat je voer… aparte ervaring, maar he, het is gratis dus genieten ervan!! Haha..
De volgende dag (zondag) kwam susanne aan… erg spannend, want we hadden natuurlijk wel al heel wat contact gehad op skype, maar nu zouden we elkaar gaan ontmoeten. Gelukkig klikt het goed, en voelde het gelijk best vertrouwd. We hebben ook zondag een beetje rond gehangen in Cairns, en zo eigenlijk alle dagen in Cairns, Cairns zelf is niet heel speciaal, je kunt niet in de zee zwemmen, vanwege gevaar voor krokodillen (!!!!) en kwallen. Dus hebben ze een groot zwembad gemaakt aan de rand van het strand. Wel lekker relaxt dus. En woensdag (23 nov) hebben we voor een week een auto gehuurd om de omgeving van cairns te bekijken.
Prachtige regenwouden hier, mooie riviertjes vol met gigantische stenen. Prachtig. Woensdag avond was echter een avontuur opzich. We zochten een slaapplek, maar zijn uit eindelijk op één of ander vaag verlaten en vervallen hippie achtig camping terrein aangekomen. Prachtig mooi daar. We hebben de auto onder de palmbomen geparkeerd, aan de zee… hout gezocht en een kampvuur gebouwd. Zit je daar hoor… met niemand om je heen, alleen de zee, palmbomen en ons geïmproviseerde kampvuur. Heerlijk…. Wat een avontuur. Ik ben eigenlijk best een scheiterd. S’nachts hoorde ik allemaal dieren op de auto kruipen (wat natuurlijk niet zo was maar ja) we hadden de ramen een klein beetje open gelaten voor de zuurstof, en daaroverheen sarongs, zodat de vliegen niet binnen kwamen. Wat een groot avontuur, wat echter jammer was, was dat ik totaal niet kon slapen. Ik ben momenteel erg verkouden, en het was zo bloed heet in die auto. Om de twee uur moesten we de auto starten en alle blazers aan doen en de airco om het allemaal een beetje op te frissen… ramen beslagen en nat van het zweet heb ik het toch voor elkaar gekregen om 3 uurtjes te slapen die nacht. Het slapen was geen groot succes, maar het avontuur wel.
S’morgens waren we natuurlijk erg vroeg wakker, en zijn we maar op pad gegaan, we zijn naar een stadje verder op gereden, en zaten op het parkeer terein buiten de macdonalds gebruik te maken van hun gratis internet, en dat om half 9 s’ochtens hahahahha….
We wilden in die zelfde stad ook opzoek naar een hostel voor de aankomende nacht, maar nergens een beschikbare te vinden, dus maar weer terug naar macdonalds (dit keer wel binnen gezeten) en opzoek naar een hostel ergens in de buurt. Eindelijk 1 gevonden. Het was echter nog anderhalf uur rijden maar dat geeft niet. We zijn door de tablelands gereden echt prachtig mooi… en groot gebied met heel veel bergen, kleine, hoge en grote bergen vanalles…. Heel erg mooi.
Het hostel is erg fijn, weinig mensen, dus we hebben een slaapkamer voor ons alleen, wat best luxe is voor een backpacker. We hebben besloten om hier 2 nachten te blijven. Na een heerlijke nacht slapen zijn we vrijdag (25 nov) erop uit gegaan. We zijn naar een hele mooie Fig Tree geweest (zie foto’s) gigantisch hoog dat ding!! Daarna zijn we naar een meertje geweest en hebben we lekker gezwommen, en daarna om het meer heen gelopen… vervolgens zijn we naar Millaa Millaa outlook geweest. Van hieraf kun je over de Table Lands kijken. Maar dan moet je natuurlijk wel op één van de hoogste bergen zijn. Wij zijn echte Backpackers, dus hebben we de goedkoopste auto gehuurd, wat betekend te KLEINSTE auto.. een hyundai Getz. Dat arme autotje heeft het zwaar te verduren hier in de bergen… maar hij heeft ons veilig boven gebracht. Wat ontzettend mooi die table lands.. helaas was het een beetje bewolkt, en konden we niet super ver kijken… maar toch zo mooi!!
Vervolgens zijn we weer verder gegaan. Naar Millaa Millaa Falls… Een prachtig best hoge waterval… super mooi om te zien. Wauwie…. Wat is Australie eigenlijk een mooi land, en wat bijzonder dat ik hier ben….. en hier ook nog even blijf!!
Nu zaterdag (26 nov) zitten we, je raad het al, weer in een mac donalds gratis te internetten haha…
Vandaag gaan we naar cape tribulation, en gaan daar weer uit geldbesparings redenen in de auto slapen….
Ik hoop dat het lukt om de foto’s hier er op te zetten, het internet mag dan gratis zijn, maar is wel erg traag!! Maar anders houden jullie die nog van mij te goed.
Jullie horen snel weer van mij!!
Dikke tut!!!
ps bedankt voor alle reacties, vind ik heel leuk om te lezen, en dan weet ik dat ik toch nog fans heb in nederland!! haha
26 November 2011 - 10:29
Romke Gabe:
Heel vet Wietske! Bin echt hiel jaloersk! ;-) Mar sa binne ik/wij dochs ek in bytsje op backpack reis yn australie! Haha, geniet fan it avontuur!
Tut! -
26 November 2011 - 11:05
Kelly:
Haha die verhalen van jou, hilarisch!! Heb je de 2de keer beter geslapen in de auto? ;-) -
26 November 2011 - 12:24
Noilster:
Hi Wiets,
Wat leuk om te lezen zeg. Ben bijna jaloers, haha! Zit je hier in Nederland , waar het nu niet heel koud is, maar wel al vroeg donker..Ik kijk zo nu en dan even op je Hyves en dan kijk ik ook op deze site. Leuk om de foto's te zien en te lezen wat je meemaakt! Wat zal dat genieten zijn zeg! En je gaat ook nog familie opzoeken hoorde ik? Mijn moeder had het daarover en of ik nog een foto wou sturen. Ik heb eentje naar jou mem gestuurd want heb van jou geen emailadres. Met mij gaat het wel goed. Momenteel veel aan het werk. Omdat ik Flexer (0- urencontract) ben, pak ik steeds veel diensten aan omdat ik dan niet weet hoe het later deze maand (of volgende maand) zal zijn met het aanbod van diensten. Zo denk ik dus steeds, met als gevolg dat ik meer werk dan me soms lief is..Nou ja het brengt natuurlijk wel een 'zakcentje' op maar privé en sociaal levert het wat minder op hihi..Dus dat mag ik eigenlijk wel wat meer doen..Nou eerst tot zover..Want je raad het al..Strakkies ook weer werken..Nou Wiets, geniet er lekker van daar in Aussie! Een superervaring die niemand jou meer af kan nemen!
Liefs je stoere nicht :-P -
26 November 2011 - 16:35
Heit Jacob:
bedankt voor je uitgebreid verslag . op deze manier beleven wij de reis met jou . gr heit -
26 November 2011 - 16:36
Pieter En Annet:
sjocht der goed ut wietske! mooie verhalen, mooie natuur en mooi avontuur! Goed bezig.
Volgens mij heb je het goed naar je zin, nog even en je wilt niet meer terug ;)
gr ut den bosch -
27 November 2011 - 20:52
Suus:
Hoi Wiets, Jeetje wat klinkt dat allemaal tof zeg, en de foto's wauw!!! Wij zitten hier tussen de pepernoten te wachten op de winter, dat we weer het ijs op kunnen en een kerstboom mogen optuigen.. jij zit daar met 30 graden! :-) Het klinkt allemaal super! Geniet ervan, en een beetje op shakende benen, tja dat maakt het een mooi verhaal om na te vertellen :-)
Liefs Suus -
28 November 2011 - 19:38
Anne:
Wooooooow WIETS!
You're allready an aussie, bruun bliksems!
Wat een super foto's.
Denk aan je lieverd.
Kus en heel veel liefde -
28 November 2011 - 21:00
Willem Toeverlaat:
Hi Levensgenieter!!! Wat heb jij toch een prachtig mooi leventje daar in dat schitterend mooie land! Ja, het is zeer spannend wat jij allemaal onderneemt; maar dat is juist ook de uitdaging! Kijk eens wat jij daar allemaal voor terug krijgt! Ik sta hier gewoon te zwijmelen achter de pc. ;) Echt super mooi Wietske! Enjoy your lovely Australian life! Dikke tuut! -
30 November 2011 - 15:00
J De Boer:
Hey Wietske,wat super dat je het zo naar je zin hebt.Het is echt een geweldig avontuur wat je daar meemaakt,het is voor ons in dit koude kikker landje niet voor te stellen dat jij daar met 30 graden zit te zweten.Je zou er jaloers op worden.Geniet er maar lekker van en de groeten van je fam hier in Nederland.Groetjes Jurjan en Jeltje
Ps.Ik heb de fotos naar je mem gestuurd,ik hoop dat ze aankomen. -
05 December 2011 - 19:03
Jetty:
Hoi Wietske,
Ik heb weer even je reisverslagen gelezen. je hebt het wel naar je zin zo te lezen, meid geniet er van en zorg dat je heel blijft.
tot ziens, groeten omke Evert en tante Jetty